Mereka!!!

Saturday, February 23, 2013

UiTM Kampus Bandaraya Melaka

Assalamualaikum wbt. Salam Sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam 1 UiTM. 

Makluman kepada pelajar baru sesi MAC - JULAI 2013

- Pelajar akan mula mendaftar bermula pada 3 MAC 2013 sama ada pelajar lepasan matrikulasi mahupun lepasan diploma.

-Pada 3 Mac 2013 akan berlangsung pendaftaran kolej. Penempatan pelajar baru disediakan iaitu pelajar perempuan di Kolej Tun Mutahir dan pelajar lelaki di Kolej Tun Mamat. Yuran kolej sebanyak RM430 (satu sem) dikenakan. Pelajar diberi tempoh sebulan untuk melunaskan pembayaran. Pelajar baru tidak perlu bimbang akan penempatan kerana penempatan disediakan. Pelajar boleh membuat pendaftaran kolej seawal jam 9.00 pagi pada 3 MAC 2013.

- Bagi pelajar lepasan diploma yang sudah ada penempatan boleh terus mendaftar pada 4 MAC 2013 di UiTM Kampus Bandaraya Melaka. Pelajar haruslah berkumpul di perpustakaan aras 1 untuk proses pendaftaran. Pakaian adalah formal pada hari pendaftaran.

- Jika ada sebarang masalah pelajar boleh berhubung terus dengan pihak HEP UiTM Kampus Bandaraya Melaka. 06-2857024

KAMI BARISAN KEPIMPINAN MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR MENGUCAPKAN 

SELAMAT DATANG KE UiTM KAMPUS BANDARAYA MELAKA




" AYUH MENJADI MAHASISWA MAHASISWI "

" MEWARISI KEPIMPINAN MENERAJU ANAK BANGSA"








ASMARUHAIZA ABD SAMAD
EXCO KEBAJIKAN & KHIDMAT MAHASISWA
MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR
UiTM KAMPUS BANDARAYA MELAKA

from : MppUitmKbmSesi20122013 (FACEBOOK)

Jika ingin tahu lagi tentang UiTM Kampus Bandaraya Melaka 
klik sini ---> Kisah UiTM Kampus Bandaraya Melaka by Nor Faezah

Friday, February 22, 2013

TAK NAK NIKAH AWAL



Susahnya sekarang disebabkan umur dah 22 tahun dan ada rakan sebaya telah bernikah baru-baru ini. Tahun 2013 penuh dengan delima. Sememangnya nak nikah awal tapi bukan sekarang. Diri ini belum bersedia. Tapi Mama asyik suruh nikah awal. Masalahnya calon pun tak ada lagi. Siapa nak diri saya yang kurang matang ini. Bagi saya matang itu sungguh membosankan tapi perlu juga jadi matang sebab umur dah 22 tahun. Siap kena marah lagi dengan Ramdzan sebab asyik cakap tentang perkahwinan. Seronok memang seronok sebab Mama dah bagi lampu hijau. Tapi sejujur jujurnya memang tak sedia lagi. Duit untuk urusan perkahwinan masih tak ada. ZERO = KOSONG. Impian dan cita-cita nak ada wedding planner la. Wedding di hotel la. Wedding like a princess la. Perasan macam keluarga berada sahaja. Urm. Lagipun atleast nak nikah bila ada title PENSYARAH ke tak pun AKAUNTAN ke. Sekarang MAHASISWA lagi. For me, now is not the right time. Mungkin Ramdzan pun akan minta putus kalau berterusan topik yang dibincangkan dan dibualkan adalah perkahwinan. Memanglah semua nasihat untuk nikah awal elakkan maksiat by this time saya tahu jaga diri saya dan Ramdzan jauh di Johor. Jumpa pun bukan selalu jika ada perkara penting kami berjumpa di kampus. 27 Feb 2013 kali kedua jumpa sepanjang perhubungan jarak jauh. Masa saya serius nak nikah awal, Mama Papa tak setuju. Sekarang asyik tanya bila nak rancang nikah. Bila jawab 4 tahun lagi, ish lambatnya. Urm 4 tahun lagi baru umur 26 tahun. By that time, in shaa allah dah ada income maybe tak stable sepenuhnya. Atleast nak kahwin ada duit belanja kenduri. Memanglah duit belanja kahwin semua pihak lelaki yang perlu sediakan tapi for me, NO. Sebab saya ada cara saya dan minat saya untuk perancangan perkahwinan saya. Jadi, belanja yang melebihi bajet yang diberikan oleh pihak lelaki akan ditangguh oleh saya sendiri. Mama minta bakal suami saya atleast RM 30, 000 by this time umur baru 22 tahun dan siapa je yang ada that amount dalam saving account. Yakinla tak kalangan dato’ dan juga suami orang yang ada that amount. Lagi pun, saya sendiri ada impian saya nak ada business sendiri, rumah sendiri, kereta sendiri. Bukan saya tak nak kahwin tapi semua itu tak ada apa guna belajar tinggi2 later get married early without any asset in hand. Tambahan lagi, hutang PTPTN siapa nak tolong bayarkan? Suami? Urm hidup ni jangan asyik menyusahkan orang. Suami kita tu bukan bank kita. Tapi suami itu lebih dari segala. As after akad nikah, syurga bawah tapak kaki suami, dosa kita serpihannya tercalit pada suami. Urm. 22 tahun still young dan banyak lagi boleh buat daripada kahwin dan nikah. Penatlah dengar rayuan Mama suruh nikah awal. Siap cakap kalau Ramdzan ajak nikah, terimalah. Ramdzan pun belum sedia lagi. Baru sahaja bergelar graduan B.IB(HONS) next nak sambung belajar Master. Bagilah Ramdzan peluang bina karier dia dulu. Kenapa nak cepat sangat saya nikah dengan dia? Ish tak faham lah. Bukan Ramdzan sahaja nak sambung Master, saya ni pun nak sambung Master dan ACCA. Banyak lagi terbuku dalam hati ini. Di hati ini hanya tuhan yang tahu.

MAMA, SAYA TETAP DENGAN KEPUTUSAN SAYA: TAK NAK NIKAH AWAL. 




Wednesday, February 13, 2013

Mesyuarat Jemaah YDP MPP UiTM Se-Malaysia

YDP dan SUA MPP UiTM Se-Malaysia berkampung di UiTM Terengganu, Kampus Dungun
bersidang mencapai beberapa resolusi bagi kebajikan warga Mahasiswa Mahasiswi UiTM Se-Malaysia



AYUH MENJADI MAHASISWA MAHASISWI


Bergambar bersama Dato TNC HEP setelah bersidang bersama beliau


Setiausaha Agung MPP UiTM Melaka, Kampus Alor Gajah & Kampus Bandaraya Melaka


Barisan Setiausaha Agung MPP UiTM SEMALAYSIA 



Nasibah's Wedding

a day that tell the wonderful story


Nasibah Khaidir

My Classmate in Darjah 6 Maju
My team in Pengawas SKDK (2)


My Classmate in 1 Sigma
My Classmate in 2 Tawakkal
My Classmate in 3 Tawakkal



Semoga berbahagia dan ke anak cucu...

Tuesday, January 29, 2013

just me :)

no make up 
pale
just me!!

she next : NASIBAH KHAIDIR


WE
Alyani
Rasyiqah
Zariyatul
Aima

going to*still in plannig phase

NASIBAH's HOUSE in RAWANG




She getting married in this weekend, 3rd February 2012


Taken away from ME

Its was all my collection of cloths
was taken away from my room
asked by Mama  
 sincere from bottom of my heart to donate 

AINI RAFIQAH & ZAMRI GET MARRIED

 Congratulation
May Allah SWT bless both of you

Friday, January 18, 2013

AKPC 2012

just one word to ALLAH SWT : ALHAMDULILLAH



Anugerah Persatuan & Kelab Cemerlang 2012
Dewan Taming Sari 
UiTM Kampus Alor Gajah
16th January 2013

RAJA FARAH NABILAH BINTI RAJA IBRAHIM
ANUGERAH KHAS SISWI NR 2012

MUHAMMAD IRSYADUDDIN BIN ABDUL HAMEED
ANUGERAH KHAS SISWA NR 2012

AIMA SYAMIMI BINTI MOHAMED RODZUAN
ANUGERAH KEPIMPINAN CEMERLANG SISWI 2012

My team MPP FAMILY





Monday, January 14, 2013

them : Eeeee's Family










Just want to show my classmate, MI AC 220 5E
Farewell Party for Miss Maliza

Fifiey's Open House 

exam fever vs missing fever


He just arrived from Brunei Darussalam on 26th December 2012, then came to Melaka on 27th December to prepare his thesis report and VIVA presentation. 

I'm came back from Kelantan to Semenyih on 29th December 2012, then after prayed Solat Subuh straight went to Melaka drove by my brother, Dzulhasni. On 7.30 am, having breakfast with Mama, Hasni at stall near the Kolej Tun Mutahir. Mama asked to meet him because Mama ordered some magnet from Brunei. Make sudden call. He just over slept as on 29th December 2012, he went to REWANG and played Paintball in the evening. I'm quite nervous because over 6 months we be apart as he practical training in Brunei. I'm quite untidy on the first meeting at Kolej Tun Mamat. Just smiling on my lips although I'm quite tired because not enough sleep as having a long journey from Kelantan.

Then, on 12 noon, we went out to together to Mahkota Parade. We had lunch at  South Garden. =.= my first date with him. NERVOUS. AWKWARD. UNCOMFORTABLE. But the most important is MY LIPS never stop SMILING :) Maybe it is normal feeling went to the first date.


Enjoyed eating together, shopping in MPH together we just went back. Before that, SURPRISE from him.
2 CUTE RATS in the CUTE BOX. 
On 30th December 2012, we OFFICIALLY in IN RELATIONSHIP.
 =.+ as I wish 
I do be the best for you, dear Mohd Ramdzan Ismail. 

Spent time together untill 5th January 2013. Meeting his friends, eating with his friends, disturbing him doing thesis, breakfast together, sending to campus on examination day : AIS 510 & FAR 430. Sweet moments shared together. Before he went back to Jaybee, I wished to go to beach as to release my stress. We went Masjid Selat as I wish. Alhamdulillah.  






I hoped he is the best MR RIGHT. <3 p="p">

=.='' sigh tired of love drama 

Then, on 7th December 2012, suffering with fever, after taken TAX 490 paper.
Haha. Exam fever because in 10 days, I had to face 6 papers. FULL PACK EXAM WEEK.


Sunday, January 13, 2013

them : mood : missing =.='

just 2 words : MISS THEM

just about Raja Farah Nabilah Raja Ibrahim

My dear blog, just done with my final examinations. Hope every things is excellent as I wish to get dean list for this semester. Urm lets discuss about my topic. I'm just normal girl that had given by Allah SWT a person with wonderful power of personality. Everyone have their own capability as in the same time own some weakness that make ourselves realize about the reality. 

She is a wonderful friend that I've in UiTM Melaka. 

She never give up doing the right things that she believe it is RIGHT. But sometime, she might be do wrong thing but she still stay with her decision. As the elder sister, she always be. and she always be my sister indeed in Melaka. Give advice regarding any conflicts arose. Good in leadership. Quite autocratic sometime democratic and never be lazzy fair leader. Her voice suitable as Master of Ceremony in the formal occasion. She is a good follower too. *Pray for the best of her - Duta Universiti.


She want to get married early. I've no comment regarding her MR RIGHT. Difficult to find someone who are really suitable for her. Let Allah SWT arrange every single thing for best of her. Same goes to myself and most of my fellow friends dreams to get married early. Married world must be totally different from being single. *Pray for the best of her - seeking the MR Right.



She have a good appearance. In other words, fashionable person. Simple but matured. Sometime quite shy to present herself in public if she not confident with her appearance.



Good friend indeed. So many times, I really need her to be beside me. She 

But, some time she quite scary.  Just kidding. She quite fierce. Once she get angry, she become ANGRY BIRDS. Sincerely, as her friend, she need lots of space and time to recover from the anger. I'm so sorry because always make you mad of me. 

I love you, my dear, RFN. =.=' (*shame)