Mereka!!!

Sunday, January 31, 2010

suatu hari di BANDAR SEGAMAT

Tepat jam 10 pagi, proton iswara telah menunggu di bawah kolej
SEMPANA ALAM BUANA.
Dipandu oleh AZREEN. Penumpangnya MAMA, PAPA @ AZRI, BIHA NATI DAN PIJA SUGUS. Kami bahagia ketika AZREEN memandunya. Setelah sampai di Petronas,dialog ini berlaku,

AZREEN: Hah! cepat g isi minyak.

MAMA,BIHA & PIJA TERDIAM

AZRI: Nak isi berapa?

AZREEN: Eh, org belakang xbersuara pon? kenapa ketat je mulut!!!

MAMA: Hah isi lapan ar...

BIHA: Eh sepuluh ar...

PIJA: Jgn ar sembilan...

keadaan jadi riuh rendah...huhuhuhuhuhu.....(sebenarnya kami semua tgh lapar tue diam)

kami meneruskan perjalanan dgn menuju ke SEGAMAT CORNER...utk sarapan....
AZRI belanja MAMA dan PIJA roti canai....BIHA dan AZREEN roti canai telur tanpa bawang....

paling gempak AZRI sendiri....ROTI BOM!!!! Nasib baik xmeletup!!! huhuhu

kami meneruskan perjalanan ke NAGOYA...kerana MAMA behasrat utk membeli kain ela utk membuat maxi....
akan tetapi hasrat ku hancur kerana kata-kata pedas oleh AZRI


[KENAPA TASTE MAMA CAM ORG TUA?????] KEJAM STATEMENT TUE!!!

lalu kami teruskan ke tujuan kami ke segamat.... AZRI telah berjanji akan memandu dalam keadaan berhemah...akan tetapi....lain jadinya...kami hampir berlanggar berhampiran NIRWANA....cuak sgt...AZRI memandu cam main dalam game kereta jew...

TEMPAT - TEMPAT KAMI LAWATI DAN SHOPPING

1. KEDAI RM 1
2. KEDAI RM 1.90.....
3. NIRWANA
4. GIANT

setelah sampai di Pasaraya "Besar" Giant, kami telah letih teramat sangat....

sehingga kami terduduk...












muka paling comel yang pernah AZRI buat sem dua/2010




MAMA DAN PAPA huhhhu merepek je!!!! xmgkn....AZRI sgt baik org nya....xsepadan dgn MAMA!!!!

pembayaran dibuat.....

total....

hampir seratus ringgit...

hampir jer lum ag sampai...huhuhuhhuhu....

kemudian kami makan ais krim beramai2
paling lucu AZREEN MAKAN CAM BDK KECIK DAN SEDANG MEMANDU NASIB BAIK XTERLANGGAR KERETA LAIN...AIS KRIM DIA TERCAMPAK KAT SELUAR DIA.....KUAKUAKAU....HUHUHUHU
bergerak ke kediaman sahabat mak BIHA di jalan emas....sg.siput....segamat jew xjauh...

makan durian dan makan nasi tghari di sana...sedap kawan mak BIHA masak....nih nak g selalu umah maki cik...huhuhuhu....

seterusnya kami telah bergerak g KAMPUNG PIJA SUGUS...
ooooo....balik kampung.....oooooooo......balik kampung....

suasana sangat tenang....

BIHA sempat merakam detik girangnya di perkarangan kampung...





AZREEN dan BIHA sepat POSING depan umah atok...




seperti sume tahu yang diriku xboleh duduk diam bila ada baby....

ada je cara nak tackle bdk kecik....



kami hanya kawan...huhuhhhu....cam mak dan abah jer....

tujuan kami balik kg utk...

1.menyunting datok utk menjadi dealer satay kami
2. test blender kami utk memulakan jualan...



PIJA dan AZRI bekerjasama....



blender kami cap philip RM XX.XX




kami sempat posing utk test ice blended



PIJA tekun dan teliti...



MAMA TERSEPIT!!! BIHA PIJAK KAKI...HUHUHHU




AZRI tekun membaca manual blender kami sebelum menggunakannya...




mereka gembira kerana ice blended kami menjadi!!!!

tepat 5.30ptg kami pulang ke kampus....penat tapi gembira sangat2....
kelakar....tapi kami sgt penat....homework xbuat ag...

Thursday, January 28, 2010

blup blup co.







ini kami....

MANAGER


AFIQ NGASRI

ASSISTANT MANAGER


NABIHAH ANATI

DEPT. MANAGEMENT

AZREEN

AZRI

DEPT. MARKETING

HAFIZAH

NABIHA ROSLI

DEPT. FINANCE


YAHYA

ME

DEPT. ACCOUNTING


IZI

FARAHIN

setelah berada di UiTM SEGAMAT pada tahun 2010, kami telah diberikan tugasan kumpulan tapi bagi kami ia bukan utk semester dua sahaja.kami berhasrat lanjutkan sehingga semester enam. semalam bersamaan 27 Januari 2010 kami (me,biha nati & pja sugus) telah menaiki jet pejuang kami berwarna kuning utk menuju ke luar negeri kami.....bandAR SEGAMAT. dgn hati yang sukarela kami telah mengelilingi bandar segamat bagi menijau harga yang ditawarkan di sana bagi memulakan tugasn berkumpulan kami.























alamak terbalik.... xsempat nak edit...



terbalik ag...huhuhuhu


Terima kasih MR LEE TAN LUCK. dia telah membuatkan kami semakin rapat....daku mendokan agar company kami berjaya mencapai keuntungan seterusnya mendapat A+ dalam subjek MGT 153....

Sunday, January 10, 2010

baybeenborn.blogspot.com

ini bay. kawan sekelas di MRSM MERBOK. 5 ADROIT tempat kami bermain kejar-kejar. seronok bila dapat tahu bay dapat satu kampus dan lagi gempak dapat tahu dia sama kos dgn daku. bay sangant hebat. dia kental. dia sekarang merupakan komander dlm uniform kesatria negara. dia hebat belajar pon hebat. semester dua bay pindah kolej kat penempatan komader-komander. itu tidak menjadi penghalang untuk kami berkawan rapat.lagilah kami daftar kelas sama untuk semester kali ini. tapi daku terasa cikit. sebab bay ada kawan rapat dari semester satu. jadi daku takut bay tak layan daku. pelik bay tu perempuan kawan2 dia tu juga perempuan tapi kenapa daku jeles. pelik-pelik. hye susah ar cam nie. tapi xpe nasib baik kwn2 bay baik cam dy. mereka comey je. perangai sme sentiasa ingin jadi y terbaik. terima kasih bay jadi kawan aima. dy memang pandai membakar semangat. lebih-lebih ag time final exam.

bawah ni sedutan blog dy....



DIIM@KECIK

ini kawan tercinta di UiTM JOHOR.

nama dia pun comel.

NOOR HAFIZAH.

dia sgt comel.

Mak saya pun cakap perkara yang sama.

Mak dia dan dia sama sangat muka mereka.

Perangai mereka juga lebih kurang.

Betul kata peribahasa kita kan.

Dia sangat rajin mengemas.

Bilik dia sangat kemas.

Dulu bilik sama dgn daku.

Sekarang dia di bilik 114C.

Sebelah bilik daku.

Dia emosinal sikit.

Biasa ar perempuan kan.

Saya sayang dia kerana dia sangat penyayang.

Masa saya sakit dia lah jadi nurse saya.

Hebatkan walaupun dia kursus PENGURUSAN MAKLUMAT boleh jadi nurse saya. 

muka buku a.k.a FACEBOOK


semalam terlintas di fikiran utk log in dlm FACEBOOK...

agak senang berbanding m!@#$%^...

semalam caht dengan cikgu JUPili...(cccccccccccikgu bahasa MALAYSIA)di MRSM dlu..

topik hangat sekarang adalah MISI mengkuruskan badan...

Cikgu banyak bagi semangat... memang nama cikgu kan...selalu akan terus memberi semangat...

sayang cikgu...Cikgu cakap kte kene jaga badan sebab ramai lelaki kat luar sana memang suka 

akan gurl yang kurus...lagi2 yang muda2....tapi tak tahu ar kebenarannya....tapi tgk artis sume 

kurus2 ag2 yang masuk slim world, banyak ar pusat kecantikan....CIKGU AZWAN dlu ##kg 

sekarang berat Cikgu dah TURUN 30kg....hebatkan?

jadi SAYA AKAN SEDAYA UPAYA AKAN MENGKURUSKAN BADAN...

Saturday, January 9, 2010

my First WEEK in UiTM JOHOR, Segamat

agenda pertama

satu minggu sudah berlalu, kak 'A' dan daku telah
turun untuk menjalankn misi kami
misi kami adalah membawa separuh berat kami pergi
sememangnya agak susah
tapi 
kami akan sedaya upaya menjayakan misi kami
semua insan bergelar perempuan 
tentu ingin memiliki kecantikan
dari segi
jasmani
emosi
rohaniah
intelektual
menjadi insan yang sempurna semestinya mustahil
tiada siapa yang sempurna
tetapi jika kita cuba untuk menghampiri kesempurnaan 
itu tidak menjadi masalah dan juga tidak mustahil
......................................................................................................................................................
agenda kedua

kehidupan sebagai pelajar bukan perkara yang mudah 
pelbagai dugaan dan cabaran perlu diatasi
bukan
sekadar mengekalkan prestasi
tapi
menstabilkan jiwa sebagai
remaja
yang  sentiasa ingin mencuba pelbagai 
hamparan-hamparan
kemodenan
dunia masa kini
diriku akan sekukuh hati 
menjalani liku-liku
kehidupan sebagai pelajar
....................................................................................................................................................
agenda ketiga

sebuah kereta 
menjadi impian semua insan untuk memilikinya
tetapi sekiranya 
tiada lesen 
di dalam dompet
tiada maknanya 
jadi daku membuka langkah
bagi
mewujudkan makna
dengan mengambil 
LESEN KERETA
pakej pelajar sudah ditawarkan jadi 
dengan keizinan 
bondaku
..................................................................................................................................................